روحانی: توسعه روابط و همکاری های مشترک تهران – باکو به نفع دو کشور و منطقه است-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

روحانی: توسعه روابط و همکاری های مشترک تهران – باکو به نفع دو کشور و منطقه است

رئیس جمهوری اسلامی ایران از گسترش بیش از پیش روابط تهران – باکو در همه عرصه های مورد علاقه ، استقبال و تاکید کرد که توسعه روابط و همکاری های مشترک نه تنها به نفع دو ملت بلکه به نفع منطقه است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 24
کد خبر: ۲۵۹۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور عصر امروز در دیدار "الهام علی اف" رئیس جمهور آذربایجان، ضمن قدردانی از تمهیدات خوب باکو برای برگزاری هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ، گفت: با تلاش مقامهای ارشد ایران و جمهوری آذربایجان ، سطح روابط دو کشور به مرحله رضایت بخشی ارتقاء یافته است.

 

روحانی با ابراز رضایت از نقش ارزنده کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در توسعه بیش از پیش همکاری های تهران – باکو ، اظهارداشت: در بخش همکاری های صنعتی و خودروسازی زمینه همکاری خوبی بین دو کشور فراهم شده و ایران همچنین آماده ساخت نیروگاه در جمهوری آذربایجان است.

 

رئیس جمهور با اینکه تکمیل مسیر ترانزیتی شمال – جنوب نه تنها برای دو کشور بلکه برای منطقه نیز قطعا مفید خواهد بود،گفت: ایران و جمهوری آذربایجان همکاری های بسیار مطلوبی در مسیر ترانزیت شمال – جنوب داشته اند که امیدواریم مراحل پایانی آن با سرعت بیشتری دنبال شود.

 

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت ایجاد تعرفه ترجیحی در گسترش حجم تجارت دو کشور ، تسهیل در سرمایه گذاری های مشترک ، ایجاد ضمانت هایی برای سرمایه گذاری بخش های خصوصی و دولتی را گامی ارزنده در مسیر توسعه بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان برشمرد.

 

رئیس جمهور تقویت همکاری های دو کشور در دریای خزر به عنوان دریای توسعه ، صلح و دوستی
را نیز ضروری خواند و گفت: ایران همواره آماده توسعه و گسترش همکاری های دریایی با آذربایجان در حوزه خرز و در عرصه های اکتشاف و همچنین محیط زیست است و امیدوارم هر چه سریعتر توافقات مشترک در راستای رفاه و توسعه دو ملت اجرایی شوند.

 

رئیس جمهور با بیان اهمیت تقویت همکاریهای علمی و فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: باید همکاری در حوزه های علمی و فرهنگی و فناوریهای نوین ، در قالب توسعه همکاری ها میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دو کشور گسترش یابد.

 

روحانی به دیدگاههای مشترک دو کشور پیرامون مسایل منطقه ای و بین المللی اشاره کرد و اظهارداشت:دولت و ملت ایران همواره در مجامع بین المللی در کنار دولت و ملت آذربایجان بوده است و دو کشور در کنار یکدیگر می توانند به صلح و امنیت بیشتر منطقه و جهان کمک کنند.

 

رئیس جمهور تقویت همکاری های سه جانبه در منطقه از جمله همکاری ایران ، آذربایجان و روسیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: تهران ، باکو و مسکو باید همکاری های سه جانبه و مشترک خود را گسترش دهند.

 

روحانی همچنین در این دیدار از همتای آذربایجان خود برای سفر رسمی به تهران دعوت کرد.

 

رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار سفر دکتر روحانی به باکو را فرصتی مناسب برای گسترش و توسعه روابط دو کشور خواند و اظهارداشت: اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی ایران و جمهوری آذربایجان بستر مناسبی را برای توسعه بیش از پیش همکاری ها ایجاد کرده است و البته این همکاری ها در دولت شما به نحو چشمگیری جهش یافته است.

 

الهام علی اف رشد 70 درصدی مبادلات تجاری دو کشور را طی یکسال رکوردی در خور تحسین عنوان کرد و گفت: همکاری های دو کشور در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ، در حوزه های انرژی ، بانکی ، صنعتی و حمل و نقل به خوبی پیش می رود و پیشرفت در پروژه کریدور شمال – جنوب نیز کاملا مشهود است.

 

وی همچنین خواهان مشارکت ایران در ساخت نیروگاه ها در آذربایجان و توسعه همکاری ها در حوزه حمل و نقل شد.

 

علی اف گفت: در بخش همکاری های دریایی در حوزه خزر نیز آذربایجان همواره آماده توسعه همکاری ها با ایران از جمله در زمینه اکتشاف نفت است.

 

وی همچنین با تاکید بر اهمیت اجلاس سه جانبه ایران ، آذربایجان و روسیه ، این همکاری ها را به نفع سه کشور و منطقه دانست.

 

رئیس جمهوری آذربایجان همچنین با استقبال از سفر به ایران گفت که با مسرت این سفر انجام خواهد شد.

 

علی اف همچنین با اشاره به اهمیت اجلاس غیرمتعهدها اظهارداشت: ما می خواهیم در قالب این جنبش از منافع همه کشورهای عضو به نحو مناسب دفاع کنیم.

منبع: فارس

ارسال نظر